Sunday 15 May 2011
Lompat Tikam
Bahan Lapisan Bawah
1 cwn tepung beras
1 sudu besar tepung jagung
3 cwn santan kotak - bagi cair
1/2 cawan jus pandan campurkan pewarna hijau sikit
1 sudu kecil air kapur
Secubit garam
Caranya:
1. Panaskan pengukus dan sapu minyak pada loyang.
2. Masukkan bahan2 kedalam periuk dan maasakkan hingga ia likat kan tuangkan kedalam loyang tadi dan kukus selama 15 minit.
Bahan Lapisan Atas
1 1/2 cawan tepung beras
1 sudu besar tepung jagung
4 cawan santan kotak - sederhana pekat
secubit garam
Caranya:
1. Campukan semua bahan ke dalam periuk dan masakkan hingga likat dan terus tuangkan kedalam loyang lapisan bawah (hijau) tadi. Kukuskan lagi hingga 30 minit.
2. Sejukkan dalam peti sejuk dan baru potong. Tuangkan air gula melaka dan pulut merah jika sukee.. sebab sy org S'gor cuka makan cam tu jee.. cubalah
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment