Chocolate Moist Cake
Bahan A
1 cawan serbuk koko
1 cawan gula perang
1 cawan susu cair
1 cawan minyak masak
1/2 cawan susu pekat manis
Bahan B
1 2/3 cawan tepung gandum
1 sudu teh soda bikarbonat
1 sudu teh baking powder
Bahan C
3 biji telur
Cara2 :
-Campurkan semua bahan A dalam periuk.
-Gunakan teknik double boiling , panaskan hingga sebati dan sejukkan.
-Bila dah sejuk bahan A , pukul telur hingga kembang dan campurkan bahan A dan B.
-Kaup balik dengan sudip.
-Lenserkan loyang dengan butter / minyak.
-Tuangkan adunan ke loyang dan bakar ke dalam ketuhar
-Tetapkan suhu 180c selama 30 minit
Ganache Chocolate
Bahan
25g glukos air
250g whipping cream
25g mentega
250g coklat masakan ( ptg kiub2 kecil )
Cara2 :
-Panaskan glukos air, whipping cream, vanilla dan mentega
-Matikan api
-Masukkan coklat masakan dan kacau sehingga larut
No comments:
Post a Comment